expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, 12 April 2012

another story

'Kaklang!pegi ampai baju tu laa.Nak biarkan dia kering dalam bakul je ke??'Ibu jerit dr dapur.Bengang ibu tengok anak dara dia sorang ni menghadap laptop dari subuh tadi.
'Yeee buuuu.Kejap lagi Sufi pegi.Jap eh bu,nak logout kejap'
Hahaha,sape suro ayah belikan lappy baru.Sapa suro atuk sebelah pakai wifi tade password.Ngehngehngeh.Sufi bangun dari duduk dia yang lama tu.'Time to ampai baju!'

'Ibu,orang nak mengadap lagi'Sufi pandang ibu yang tgh ada dekat dapur.Nak masak tengah hari lettuw.Habis sufi ampai baju,main kucing dia yang berlima tu,Dia dilanda kebosanan.'Yelah,mcm ibu tatau je kau macam mana'.Sporting gila ibu ni!!Kalau nanti aku nak ada mak mentua mcm ni lah.Hahahaha.Bukannya Sufi ni malas nak masuk dapur..tak..cuma dia tahu ibu ada.Lagipun ibu masak lagi sedap dari dia.Heh!

Sufi sign in ke akaun Facebook dia,selesai.Bukak tab baru,Twitter,selesai.Bukak lagi,Blogger.Bukak lagi, Google search.Hamek kau sekali 4 tab dia bukak!yang google search tu dia bukak sebab nak tengok biasiswa.Sufi tengok..tak ramai lagi kwn2 dia yang online.Nasib ada blog,bole dia membaca.Sebelum tu Sufi terpandang satu nama dkt satu post ni'Qalif'..

Petang tu,Sufi tertarik dgn satu post yang bercerita pasal hantu dan berniat untuk join sekaki sesi story mory tu.Tak disangka,Sufi telah menjadi maknam yang berjaya dgn story hantunya kerana berjaya menarik lebih 9 orang untuk join sekaki dan menjadikan post itu mencapai seribu komen.Sufi mmg tak pernah menghadapi situasi hantu bagai tu,tapi kwn2 and senior dia selalulah bercerita,tulah sebab Sufi bagaikan taiko cerita hantu.

Qalif Safwan aku dah biasa dah kene dengan benda2 ni

Sufi sentap sikit tengok nama Qalif tu.And she just went on with her stories.Tetiba icon fren request tu jadik kaler biru cair.Hahaha..Qalif add Sufi.

*****
'Malam ni along main futsal'.Yeay!onlineeee.Sufi buat mcm biasa.Tapi kali ni 3 tab saja.No google search.Sufi dahlah baru lagi dengan akaun twitter dia.Tambah bengang lagi bila dia tengok rakan seperjuangannya telah pun mencapai beribu tweets.So, Sufi sebagai kanak2 yang riang telah menyahut cabaran rakannya itu.Dia mula tweet benda merepek, and childish.And untunglah,again Qalif replied one of her tweets.And they berborak sampai along balik malam tu.

But somehow,Qalif asked Sufi's phone number.Sufi never ada experience like this.And fortunately,Izaa-Sufi's new found friend texted her.'weyh2 izaaaaa..dia mintak nombor aku doeee'and izaa gave Sufi answer yang bole je kene sepuk..'hahaha,kau hotsetap doee'
'seriously izaa'Sufi rayu..kalau izaa dgr ni mesti nak tangkap leleh punyalah.'kau buatlah mcm aku,orang mintak aku tapi aku mintak dia punya dulu..pastu aku cakap nanti aku text kau tapi selalunya mcm tak je..hahaha'panjang izaa cerita dlm text tu.

*****
'Assalamualaikum:)'Text pertama Qalif kepada Sufi.Sufi jenis takesah bila nak layan orang ni.Dia mesra alam.'Walaikumsalam' and only that.Since that day,Qalif rajin text Sufi.They talked about things.Tak banyak pun.Sufi rajin nak bahan si Qalif ni.Even pasal birthday pun sampai 10 text panjangnya.Bhahaha.There was once yang Qalif text Sufi he'll online on 2 or 3 am,but Sufi nampak je Qalif online pukul 10 malam tu.Qalif IM Sufi.

Qalif Safwan'Assalamualaikum tgh buat ape tu??'
Anis Sufi'Ehh,tadi kau text aku online 2 3 pagi?asal online skrg'
Qalif Safwan'salah ke??'
Anis Sufi'taklah,hahaha,baru nak online lelama sikit,tapi kau dah ada'
Qalif Safwan'ok fineee'
Anis Sufi'weyh,kau pehal ni??tembak kang!!'
Qalif Safwan'tembaklah.bukannya aku penting pun'
Anis Sufi'weyh..kau ni aku nangis kang!'
Qalif Safwan'finee'
Anis Sufi'mata aku merah esok,i blamed it on u!'
Qalif Safwan'ok'

senyap sekejap..Sufi pelik tengok Qalif tetiba emosi..Pelislah weyh aku tak minat nak emosi2 ni.Dia hanya berpropa bab2 nangis tadi.Tapi Sufi rasa betul2 mcm nak menangis..WHAT THE HECK??!!Sufi taff dalam bab2 mcm ni.
Qalif Safwan'weyhh'

ehh,kata tadi mcm emo.

Anis Sufi'wat?'
Qalif Safwan'sori eh'
Anis Sufi'isokayh'
Qalif Safwan'kau tgh buat ape tu?'
Anis Sufi'on de way nak tekan log off'
Qalif Safwan'jgn lah.teman aku'
Anis Sufi'tapelah..kau kan ramai kawan.Lgpun abang aku dah balik rumah.Turn dia'
Qalif Safwan'teman aku online peliss.'
Anis Sufi'siyesly,abg aku dah balik.kbhai'
off.

*****
Sufi rasa jantung dia dub dab,dub dab dari tadi.Dia tak suka bila dia ada penyakit macam ni.Rasanya dia immune sbb dulu time sekolah dia pernah kene sekali.Cikgu Hayat ajar dulu,bila kita dah kene satu penyakit,the white cells akan buat antibody untuk penyakit tu.Takkan antibodi Sufi dah habis??Antibodi mana ada tarikh luput!!Lainlah red blood cells.

'Assalamualaikum.ni nombor baru Qalif.Mintak save.'text dari Qalif.Sufi suka sebab nanti bila dorang text taklah mahal sangat.

*****
Sufi terima keadaan diri dia.Sahlah dia dah tersuka Qalif.Tapi dia tak mampu buat apa2.Dia tak kenal Qalif,tak tahu pun perangai dia macam mana.Dulu time Sufi tersuka orang dulu,orang dulu tu pun tak tahu.Apatah lagi si Qalif ni.Sufi kalau bole tanak benda ni berlaku dekat dia.Lama Sufi fikir tanak text Qalif lagi.Tapi entahlah..

Qalif Safwan'kalau kau rindu aku textlah'
Anis Sufi'rindu??erkk..ke kau rindu aku??'
Sufi blushing tiba2.
Qalif Safwan'haha,aku rindu nak carik pasal je'
Sufi relieved.
Anis Sufi'yelaa,untunglahh.aku pun rindu je nak jadi mangsa orang yg rindu nak carik pasal'
Qalif Safwan'haha'

*****
Sufi dah semakin terbiasa dgn text2 Qalif setiap hari.Ada satu hari tu,Qalif text Sufi sampai 4 kali.Pagi,tgh hari,petang and malam.Panggilan aku kau dah TERtukar kita awak.Sufi tak tahu kenapa.Sufi..entahlah.

Esoknya,Sufi pelik kenapa tade text dari Qalif.'Smalam sampai 5 kali,hari ni senyap je..dah pukul 10 ni.'Sufi mencemar duli dgn try text Qalif.

Anis Sufi'assalamualaikum awak'

tapi the text tak delivered,kenapa ntah.Sufi try lagi.Banyak kali.'Hmm,tapelah Sufi'

*****
Bip Bip!Bunyi fon Sufi tanda mesej masuk menganggu pemakaian tudungnya.Ayah dgn ibu ajak keluar beli barang.Sebelum tu Sufi sempat terfikir pasal Qalif.

Qalif Aiman'amboi banyaknya text dia.Rindu ke??'

Sufi yang baca tu rasa nak buat breakdance je dan rasa nak bagi penampa je kat sapa2..
'Arghh,sampai ke text aku tadiii!!!'Sufi nak jerit tapi ibu ada dkt luar kene kaver.Dibiarnya text tu tanpa reply,sambil memikirkan jawapan yg sesuai.

Anis Sufi'banyak eh??sori salah recipient'

Kalau Qalif bole nampak muka dia kompem taleh belah.Haruslah sebab muka Sufi dah mcm kene gosok dgn span besi.Merah.
Haruslah mereka berbalas text lagi...

*****
Malam tu,Sufi fikir.Lama dia fikir,apa yg dia buat ni??Mana pendirian dia yang nak bercrush2 masa u nanti??Mana pegi dia yang dulu tanak terlibat dgn lovey dovey ni??Tetiba Sufi nak menangis.Yes,she do cried.
*****

The next morning,dkt newsfeed..Sufi nampak Qalif tulis..Aku bukan sapa2 pada kau.Jgn berharap.Sufi sangat tersentap.Aku ke???Dia maksudkan aku ke??Rasa bengang tiba2 menyerbu diri.At the same time..Suck u!!!

And ternyata,Qalif do not text Sufi pagi tu.And to settle things..Sufi text untuk kali terakhir..

Anis Sufi'awak,kita tanak text awak lagi pasni..sebab kita rasa something dkt awak.hope awak faham'

*****
The end.

Ntahpapelah aku ni.




6 comments:

azlynn:) said...

alaaa. knape sad ending? nak happy ending meyhh. hehe xD

Norhayati Saad ♥ said...

comellah sayanggg :D suke suki la posting nii ^^ swit muit ... and i do love the ending(: deep meaning la

nadiatulnajwa said...

tak tahu ending dia sad ke happy sebenarnya..haha

nadiatulnajwa said...

waahh..hahahaha..thanks yayaaa!!

memo seorang gadis said...

nad :D aku ske cite ni ^_^
hewhew.. atoto

nadiatulnajwa said...

haha afinn...glad that u like it..:)